Beatriz Herranz keerde in 2007 terug naar haar geboortedorp om dit project te beginnen. Ze had een wijngaard van haar opa in Cantarranas geërfd, waar ze verdejo stokken op aanplantte. Deze wijngaard ligt naast een dennenbos en een rivier genaamd Barco del Corneta stroomt er doorheen.
In eerste instantie combineerde ze haar werk in de wijngaarden met een baan als wijnmaker in Méntrida en later in Cebreros. In 2010 maakte ze met de hulp van 15 vrienden haar eerste vat Barco del Corneta en deze wijn werd al snel opgemerkt door importeurs en professionals. Een artisanale en natuurlijke verdejo gemaakt met wilde gistculturen, anders dan de andere verdejo’s uit la Seca.
In 2016 kwam goede vriend Felix Crespo het team versterken en in 2019 verhuisde de winery naar een nieuwe locatie in het historisch centrum van Valladolid.
Beatriz en Felix werken biologisch. Zij geloven dat een gezonde bodem met veel leven en biodiversiteit bijdraagt aan de kwaliteit en het bewaarpotentieel van de wijn. Het ultieme doel is om druiven te oogsten met een duidelijke sense of place en een groot bewaarpotentieel.