Le Strette Savio en Mauro

Le Strette is vernoemd naar een smal, kronkelend steegje in het oude dorpje Novello. Het steegje leidt naar een plek met adembenemend uitzicht over de Barolo streek.

Le Strette begon in 1997. Moeder Giuliana en vader Giulio gaven de liefde voor het land, de wijngaarden en wijn door aan hun zonen Mauro en Savio. Na hun studie oenologie in Alba en Turijn waren ze vastbesloten Le Strette tot een succes te maken. Het is hun missie om te wijn maken van uitzonderlijke kwaliteit en met karakter. Wijnen van authentieke en lokale druivenrassen zoals Nebbiolo, Barbera, Dolcetto en Nascetta.

Jancis Robinson

Volgens Jancis Robinson is dat goed gelukt (lees hier het volledige artikel) maar is het domein wat onder de radar gebleven. Hoewel hun wijngaarden, zoals Bergera-Pezzole en Corrini Pallaretta, historische cru’s zijn, zijn ze door de jaren heen vergeten. Totdat de Daniele broers ze oppakten.

Nas-cëtta

In 2014 ontdekten Mauro en Savio een 80-jaar oude Nascetta wijngaard, net buiten het officiële Barolo gebied. Net als Nebbiolo is Nascetta een veeleisende druif. Het vereist een zuidelijke ligging, goede ventilatie en kalkhoudende bodem. Ze kochten 5 ha verwaarloosde wijngaarden, haalden alle overwoekerende planten en onkruid weg en plantten 750 nieuwe Nascetta stokken. Dit project was onderdeel van een studie naar verschillende Nascetta klonen, begeleidt door Dr. Stefano Raimondi, onderzoeker bij het Isituto per la Protezione Sostenibile delle Piante (Institute of Plant Protection and Sustainability).

Biologische wijnbouw

Vanaf het begin werken Savio en Mauro biologisch. Sinds 2017 is de volledige productie biologisch gecertificeerd onder het Europese keurmerk SQNPI (National Integrated Production Quality System).

Toont alle 5 resultaten

Winkelwagen