,

Barbera d’Alba, Persole

 22,00

Barbera | Le Strette, Novello, Italië

De Barbera d’Alba van Le Strette heeft 12 maanden houtrijping gehad in eikenhouten vaten van verschillende groottes en leeftijden. Het resultaat is een rijpe, zachte wijn met tonen van rood fruit, specerijen, bloemen en cacao.

Licht gekoeld (14-16 °C) het lekkerst bij bijvoorbeeld antipasti met salami en medium harde kazen. Ook lekker bij een voorgerecht met geroosterde paprika, een romige pasta of risotto of gegrilde kip.

Deze Barbera d’Alba wordt gemaakt van druiven uit Bergera en Tarditi. Dit zijn twee piepkleine dorpjes in de provincie Cuneo in Piëmonte. De druivenstokken zijn hier aangeplant in 1940, 1950 en 1999 en liggen op 350-420 meter boven zeespiegel.

Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en de steeltjes verwijderd. Er volgt een koude schil inweking en vergisting in RVS-tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten. Deze vaten hebben verschillende groottes (225 en 300 liter) en leeftijden (2e en 3e jaars) en hebben daarom een mild effect op de ontwikkeling van de wijn.

De wijn heeft een intens rode kleur en aroma’s van rood fruit, specerijen, bloemen en cacao. Het fruit is rijp en zacht, maar met voldoende structuur en zuren. Schenk de barbera licht gekoeld (14-16 °C) bij antipasti met salami en medium harde kazen, een voorgerecht met geroosterde paprika, een romige pasta of risotto of gegrilde kip.

Naast Barbera maakt Le Strette ook andere rode wijnen zoals de Dolcetto en Barolo.

Lekker bij

aperitief, charcuterie, kip, medium harde kazen

Druivenras

Jaargang

Producent

Regio

Soort

Rood

Body

Drinken

Nu maar kan bewaard worden

Selectie

Herfstwijnen

Land

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Barbera d’Alba, Persole” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Andere suggesties…

Winkelwagen