Deze Barolo wordt gemaakt van 100% nebbiolo. De druiven zijn afkomstig van een steile wijngaard met een zuidoostelijke oriëntatie, genaamd Bergeisa. Deze is aangeplant in 1982 en daarmee bijna 40 jaar oud. De bodem is kalkhoudend met elementen van zand.
Kelder
Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en de steeltjes verwijderd. Er volgt een koude schil inweking en vergisting in RVS-tanks. Dit duurt ongeveer 22-30 dagen. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in kleine Franse eikenhouten vaten. Deze vaten zijn niet nieuw maar 2 of 3 jaar oud. Ze hebben daarom een mild effect op de smaak van de wijn. Na het eerste jaar in barriques rijpt de wijn nog eens 15-20 maanden in grote eikenhouten vaten.
Proefnotitie
De wijn heeft een medium rode kleur en toont al wat verkleuring aan de rand. Aroma’s van zoetzure kersen, bessen en frambozen, rozen, zoethout, kaneel en sigaren komen je tegemoet uit het glas. Het fruit is rijp, de tannines zijn zacht en de wijn toont al ontwikkeling en complexiteit.
Schenk de Barolo licht gekoeld (16 °C) in een groot, bolvormig wijnglas. Heerlijk bij gerechten met paddenstoelen en truffel.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.