,

Quinta Milú

 15,00

100% tempranillo | Quinta Milú, Ribera del Duero, Spanje

Deze tempranillo heeft alles te maken met natuur, traditie en minimale interventie. Op een verfijnde manier en met een aards randje. De wijn heeft een fijne zuurgraad, veel fruit en geen overdreven invloeden van houtrijping. Het karakter van deze Ribera del Duero wordt geëerd dus de nodige kruidigheid en tannines komen ook naar voren.

Heerlijk bij een goed gebakken steak, wild, lamsvlees en harde kazen. Licht gekoeld het lekkerst!

Quinta Milú wordt gemaakt van 100% tempranillo. De verschillende wijngaarden liggen op hoge hoogten (870-908 m) rondom het dorpje La Aguilera in Ribera del Duero. De stokken zijn gemiddeld 53 jaar oud. Germán Blanco en José Luis Herrero bewerken deze wijngaarden al 15 jaar lang. Ze doen dit volledig biologisch, duurzaam en traditioneel.

In de kelder

Halverwege september begint de oogst. Germán oogst alleen de rijpe trossen waardoor dit meerdere dagen duurt. De druiven worden in de kelder van de steeltjes gehaald en voor de vergisting gebruikt German de volgende materialen:

  • 70% rvs-tanks,
  • 15% open eikenhouten barriques,
  • 15% grote 3000 & 4000 L eikenhouten vaten.

Ook hier voegt hij niets toe, het sap vergist door de natuurlijk aanwezige gistculturen. Pumping over en punching down is minimaal. Na de vergisting rijpt de wijn 8 maanden in gebruikte Franse eikenhouten vaten.

Filosofie

In de basis is Quinta Milú eigenlijk niets meer dan gefermenteerd druivensap. Er wordt namelijk niets toegevoegd in het hele proces, van de wijngaard tot de rijping. De wijn wordt niet geklaard, gefilterd of gestabiliseerd. Bij het bottelen gebruikt Germán alleen een klein beetje sulfiet. Hij gelooft dat alles begint bij de bodem. Daarom streeft hij naar een zo groot mogelijke biodiversiteit en gebruikt hij geen pesticiden, onkruidverdelgers of chemische bestrijdingsmiddelen.

Dit wil niet zeggen dat German de natuur aan het toeval overlaat. Zijn wijnen zijn juist een afspiegeling van het land. Ze zijn herkenbaar voor de regio, de druif, het jaar en ook German’s frisse stijl.

De wijn

Quinta Milú heeft een donkerrode kleur en aroma’s van fruit en specerijen zoals rijpe bramen, kersen, verse pruimen en zoethout. Een frisse tempranillo, met een mooie balans tussen zuren en alcohol. Heerlijk bij een goed gebakken steak, wild, lamsvlees of harde kazen. Licht gekoeld het lekkerst.

Alcohol

13,5%

Lekker bij

harde kazen, lamsvlees, rundvlees, wild

Druivenras

Jaargang

Producent

Regio

Soort

Rood

Body

Drinken

Nu drinken

Land

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Quinta Milú” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Andere suggesties…

Winkelwagen