In de wijngaard
La Nave wordt gemaakt van voornamelijk mencía (90%) en een klein beetje garnacha tintorera en palomino. De stokken zijn gemiddeld 46 jaar oud en worden gekocht van boeren in het dorp. Deze boeren werken volledig biologisch, onder begeleiding van Germán.
In de kelder
In de eerste twee weken van september worden de druiven geoogst. De druiven worden geselecteerd in de wijngaard en 80% van de steeltjes wordt verwijderd. Voor de vergisting gebruikt Germán alleen natuurlijke gistculturen. Na de vergisting in RVS tanks rijpt de wijn in foudres, barriques, RVS- en flextanks.
De wijn wordt niet gefilterd, niet geklaard en niet gestabiliseerd. Germán voegt alleen een beetje sulfiet toe bij het bottelen.
Benieuwd naar de andere wijnen van Germán Blanco? Hij maakt namelijk ook wijnen in Ribera del Duero en Rioja. Allemaal net zo natuurlijk en puur. Proef bijvoorbeeld zijn Quinta Milú (Ribera del Duero) of Bicicleta Voladora (Rioja).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.