,

Zweigelt

 12,50

zweigelt | Weingut Pratsch, Weinviertel

Ook deze Zweigelt is een van de pure, fruitige en veelzijdige wijnen van Stefan Pratsch. Bewust biologisch gemaakt en zonder onnodige toevoegingen. Wel 15 maanden gerijpt in grote Oostenrijkse eikenhouten vaten. Slechts een minimale dosis sulfiet.

Vol donker fruit zoals zwarte bessen, bramen en kersen maar ook kruiden en zwarte peper. Deze Zweigelt heeft fijne zuren en zachte tannines. Hij is heerlijk bij een simpele Italiaanse pasta, een gegrild stukje vlees of kruidig lamskoteletje. Licht gekoeld het lekkerst (16 C°).

 

De wijnmaker

Al op jonge leeftijd wist Stefan Pratsch dat hij het wijnhuis van zijn ouders wilde overnemen. Hij deed een wijnmakersopleiding in Mistelbach en stapte daarna in het familiebedrijf. Zijn vader werkte al biologisch en natuurlijk zette Stefan dit voort. De familie vindt het erg belangrijk dat de bodem van de wijngaarden gezond is. Dit betekent dat er zowel boven- als onder de grond een natuurlijke balans is tussen planten en insecten. Er is veel leven in de bodem. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De levendigheid van de bodem wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijn.

In de kelder

Na de oogst vergist het sap in grote Oostenrijkse eikenhouten vaten. Hiervoor worden alleen natuurlijke gistculturen gebruikt. De Zweigelt rijpt vervolgens 15 maanden in deze vaten. Sulfiet wordt alleen in minimale hoeveelheden toegevoegd en er worden geen dierlijke producten gebruikt waardoor de wijn ook geschikt is voor vegetariërs.

Alcohol

13% alcohol

Lekker bij

gegrild vlees, gevogelte, lamsvlees

Druivenras

Jaargang

Regio

Soort

Rood

Body

Drinken

Nu drinken

Land

Gelegenheid

, ,

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Zweigelt” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Andere suggesties…

Winkelwagen