Grüner Veltliner Rotenpüllen
Rotenpüllen is Stefan’s een-na-oudste wijngaard en is zo’n 40 jaar oud. Hij ligt pal naast Steinberg maar is totaal anders. De bodem is hier erg divers en afwisselend. Hij bestaat uit verschillende steensoorten, löss, klei en kalksteen.
De wijnmaker
Al op jonge leeftijd wist Stefan Pratsch dat hij het wijnhuis van zijn ouders wilde overnemen. Hij deed een wijnmakersopleiding in Mistelbach en stapte daarna in het familiebedrijf. Zijn vader werkte al biologisch en natuurlijk zette Stefan dit voort. Hij werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen filosofie. Zo vindt hij het erg belangrijk dat de bodem van de wijngaarden gezond is. Dit betekent dat er zowel boven als onder de grond een natuurlijke balans is tussen planten en insecten. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De levendigheid in de bodem wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijn.
In de kelder
Na de oogst worden de druiven gekneusd en gaan ze in RVS tanks. Twee dagen lang blijft het sap gekoeld in contact met de schillen. Pas daarna start de alcoholische vergisting d.m.v. natuurlijke gistculturen. De malolactische vergisting wordt vermeden. De wijn rijpt een paar maanden op Oostenrijkse vaten voordat hij wordt gebotteld. Sulfiet wordt alleen in minimale hoeveelheden toegevoegd en er worden geen dierlijke producten gebruikt waardoor de wijn geschikt is voor vegetariërs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.