Steinberg
Steinberg is een 50-jaar oude wijngaard met een losse, alluviale bodem, veel stenen en een beetje gravel. De druiven worden relatief laat geoogst en dat zorgt voor de bijzondere aroma’s en het uitgesproken smaakprofiel.
De wijnmaker
Al op jonge leeftijd wist Stefan Pratsch dat hij het wijnhuis van zijn ouders wilde overnemen. Hij deed een wijnmakersopleiding in Mistelbach en stapte daarna in het familiebedrijf. Zijn vader werkte al biologisch en natuurlijk zette Stefan dit voort. Hij werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen filosofie. Zo vindt hij het erg belangrijk dat de bodem van de wijngaarden gezond is. Dit betekent dat er zowel boven als onder de grond een natuurlijke balans is tussen planten en insecten. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De levendigheid in de bodem wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijn.
In de kelder
Het sap blijft 24-48 uur in contact met de schillen en vergist daarna in RVS tanks. Het laatste gedeelte van de vergisting wordt afgemaakt in 600-liter Oostenrijkse eikenhouten vaten. Sulfiet wordt alleen in minimale hoeveelheden toegevoegd en er worden geen dierlijke producten gebruikt waardoor de wijn geschikt is voor vegetariërs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.