Aníbal de Otero, het project van Elva García, is diep geworteld in de regio Bierzo. Elva groeit op in de wijngaarden rondom het dorpje Otero en dit project is een eerbetoon aan haar vader Aníbal die zijn leven wijdde aan de druiven en wijnen van Bierzo.
Ze komt bij toeval in contact met de bekende wijnmaker Pepe Hidalgo. Pepe bezoekt de wijngaarden in juli 2013 en besluit daarna zich bij het team van Elva te voegen.
Ze cultiveren uitsluitend hun eigen druiven van stokken met een gemiddelde leeftijd van 90 jaar oud. Sommige stokken zijn waarschijnlijk ouder dan 120 jaar en stammen uit de tijd vóór de phylloxera uitbraak. Enkele wijngaarden hebben ze zelf hersteld. Deze waren verlaten door bijvoorbeeld lage opbrengsten, moeilijke bewerkbaarheid of bereikbaarheid.
De wijnbouw is hier erg traditioneel en het respect voor de omgeving is groot. Ze gebruiken geen pesticiden en geen kunstmatige bemesting. De opbrengsten zijn dan ook extreem laag met slechts een halve kilo per jaar. Elva is constant op zoek naar verlaten wijngaarden en wil graag meer werken met inheemse druivenrassen zoals de recent herontdekte Merenzao.
In 2020 betrok Elva samen met haar team een nieuwe winery. Dit is een enorme investering gezien de kleine schaal van het project. Maar de missie van Elva is duidelijk: uitzonderlijke wijnen maken met de beste druiven uit Bierzo!