Deze Barbera d’Alba wordt gemaakt van druiven uit Bergera en Tarditi. Dit zijn twee piepkleine dorpjes in de provincie Cuneo in Piëmonte. De druivenstokken zijn hier aangeplant in 1940, 1950 en 1999 en liggen op 350-420 meter boven zeespiegel.
Na de handmatige oogst worden de druiven gekneusd en de steeltjes verwijderd. Er volgt een koude schil inweking en vergisting in RVS-tanks. Daarna rijpt de wijn 12 maanden in Franse eikenhouten vaten. Deze vaten hebben verschillende groottes (225 en 300 liter) en leeftijden (2e en 3e jaars) en hebben daarom een mild effect op de ontwikkeling van de wijn.
De wijn heeft een intens rode kleur en aroma’s van rood fruit, specerijen, bloemen en cacao. Het fruit is rijp en zacht, maar met voldoende structuur en zuren. Schenk de barbera licht gekoeld (14-16 °C) bij antipasti met salami en medium harde kazen, een voorgerecht met geroosterde paprika, een romige pasta of risotto of gegrilde kip.
Naast Barbera maakt Le Strette ook andere rode wijnen zoals de Dolcetto en Barolo.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.