,

Cava Reserva, Sadurní Oliver, 2019

 15,75

xarel-lo, macabeo, parellada, chardonnay | Oliver Viticultors, Penedès, Spanje

De meest gastronomische cava in ons assortiment is deze Cava Reserva, Sadurní Oliver van Oliver Viticultors. Deze cava heeft een goede balans, veel body en een fijne bubbel. Door de rijping van 25 maanden in de fles heeft hij ook een bijzondere complexiteit. De kleur in het glas is geel met groene reflecties. Aroma’s doen ons denken aan citrus, steenfruit en appel, maar ook brioche, getoast brood en hazelnoten.

Deze cava wordt gemaakt van 35% xarel-lo, 30% macabeo, 20% parellada en 15% chardonnay. De druivenrassen vergisten allemaal apart in rvs-tanks. Na de eerste vergisting wordt de basiswijn geblend en gebotteld voor de tweede vergisting in de fles. De cava rijpt nog minstens 25 maanden in de fles.

Heerlijk als luxe aperitief maar ook bij gerechten met gegrilde vis, gegrilde groenten, kip en gevogelte.

Deze cava draagt de meest geliefde naam van de familie. Een naam die van generatie op generatie wordt doorgegeven én de naam van de belangrijkste stad in de cava regio. Daarnaast is deze cava een vintage, namelijk 2019, en wordt er geen suiker aan toegevoegd. Het is daarom een Cava Reserva, Brut Nature.

Het domein

Oliver Viticultors is een familiedomein dat in 2011 is opgericht. De familie Oliver Sivill teelde generaties lang druiven en verkocht deze aan een coöperatie. Maar met een nieuwe generatie in aantocht hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en de grote stap gezet naar zelfstandigheid. In 2013 kwamen de eerste flessen op de markt en ontvingen ze de eerste bezoekers aan huis. Het bedrijf groeide snel en in 2022 moesten ze de faciliteiten uitbreiden om de productie aan te kunnen.

Werkwijze

Nu beheren ze 55 hectare wijngaarden waarop 14 verschillende druivenrassen staan aangeplant. Een groot deel is inheems, maar er staan ook een aantal internationale druivenrassen zoals chardonnay en merlot. De productie is volledig biologisch en een deel is ook biodynamisch gecertificeerd. Biodynamische wijnbouw gaat nog een stapje verder dan biologisch. Het is een holistische filosofie, die de wijngaard beschouwt als een compleet ecosysteem waarin alle elementen met elkaar verbonden zijn. Ze werken volgens de maankalender en gebruiken biodynamische preparaten om de bodem te verrijken. Zo wordt de vitaliteit en biodiversiteit van de wijngaard enorm vergroot.

 

Lekker bij

aperitief, charcuterie, gegrilde groenten, gevogelte, gegrilde vis

Druivenras

, , ,

Jaargang

Regio

Soort

Mousserend

Body

Drinken

Nu drinken

Alcohol

12

Land

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Cava Reserva, Sadurní Oliver, 2019” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Andere suggesties…

Winkelwagen