Intruso Tinto

 9,00

tempranillo, syrah | Proyecto Simbiosis, Conca de Barbera

Deze wijn wordt gemaakt van 50% tempranillo en 50% syrah uit Conca de Barbera in Catalunya. De naam Intruso (Spaans voor indringer) is gekozen omdat deze serie wijnen wordt gemaakt van druivenrassen die niet inheems zijn in de regio.

Na de vinificatie rijpt de wijn vier maanden in tweede- en derdejaars eikenhouten vaten. Fruitig, elegant, vloeiend en delicaat. Met tonen van rijp rood fruit en met zachte tannines. Lekker als aperitief, maar ook bij gevogelte, stoofgerechten en rood vlees. Licht gekoeld het lekkerst.

Flash extraction

Deze wijn wordt gemaakt met de zogenoemde ‘flash extraction’ technique. Een gedeelte van de druiven wordt kort verhit tot 95ºC en direct daarna onder een vacuüm geplaatst. Door het sap kort te verhitten worden bepaalde structuren in de schillen gebroken waardoor er meer kleur en aroma’s vrijkomen. De wijn wordt ronder, zachter en stabieler.

Ricardo Herrera

Proyecto Simbiosis is een project van Ricardo Herrera, Master of Wine in opleiding. Hij maakt zijn eigen wijnen volgens een pyramide van kwaliteit. Met als fundering de Intruso-lijn. Toegankelijke en goed gemaakte wijnen om van te genieten, op elk moment. Boven de Intruso wijnen komt Bicho Raro, een wijn met iets meer concentratie en complexiteit.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Intruso Tinto” te beoordelen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Winkelwagen