Bij het zien van deze foto kreeg ik spontaan trek. Het recept is ook zo makkelijk dat ik het op een doordeweekse avond graag kook. En wie er ook aanschuift, succes gegarandeerd! Zodra je de uien, knoflook, venkel en tomaatjes gesneden hebt is het een kwestie van tijd. Je kookt alles in een grote pan, blust het geheel af met een flinke scheut rode wijn, voegt 15 minuten later de pasta toe en voor je het weet zit je aan tafel. Maak er een frisse salade bij en je hebt een feestmaal.
Alle credits voor dit recept gaan naar Cuisine Jacobien!
Ingrediënten
(voor 4 personen, 30 min)
- 500 g cherrytomaten
- 3 tenen knoflook
- 400 g pasta, ik kies altijd voor rigatoni
- 300 g peterselie
- 2 stuks venkel
- 1 potje Kalamata olijven
- 4 varkensbraadworsten
- 150 ml rode wijn, een restje of bijvoorbeeld Dolcetto d’Alba
- 30 g boter
- 165 g Parmigiano Reggiano
- Olijfolie
- Ter garnering: knoflook-chilipeper olie
- Zout en peper naar smaak
Zo maak je het:
1. Snijd de knoflooktenen in plakjes, de venkel in kleine lamellen, de cherrytomaten door vieren en hak de peterselie fijn.
2. Snijd de braadworsten open en haal het vlees uit de velletjes, om ze vervolgens in kleine stukjes te plukken.
3. Breng ondertussen water aan de kook en laat de Kalamata olijven uitlekken.
4. Verhit olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook en venkel toe. Als de venkel zacht begint te worden voeg je de cherrytomaten toe.
5. Kook de pasta al dente volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Voeg de worststukjes toe in de koekenpan en breng op smaak met zout en peper. Voeg tot slot de Kalamata olijven en de peterselie toe. Blus af met rode wijn en laat het geheel 15 minuten pruttelen.
7. Laat de pasta uitlekken, voeg de pasta toe bij de saus en doe er een klont roomboter bij.
8. De pasta is klaar om op te dienen. Garneer met Parmezaanse kaas, olijfolie knoflook-chilipeper en een beetje peterselie, et voilà!