,

Blaufränkisch

 17,50

100% blaufränkisch | Heidi Schröck, Burgenland, Oostenrijk

De blaufränkisch druiven zijn afkomstig van ruim 65 jaar oude stokken in de omgeving van Rust. De druiven vergisten met de schillen en de wijn rijpt 14 maanden in grote eikenhouten vaten.

De zachte tannines maken de blaufränkisch zeer geschikt om op zichzelf te drinken maar ook bij gevogelte, rundvlees of kruidige stoofgerechten komt hij goed tot zijn recht.

De wijngaard genaamd Kulm, waar de Blaufrankisch druiven vandaan komen, is aangeplant in het voorjaar van 1955 door Heidi’s tantes Emma, Irma en Milli.

De druiven worden handmatig geoogst en daarna samen met de schillen vergist. Vervolgens rijpt deze wijn 14 maanden in grote eikenhouten vaten. Zachte tonen van aardbei, kers, bramen, amandelspijs en zoethout komen je tegemoet uit het glas.

De zachte tannines en uitgesproken fruitigheid maken de wijn toegankelijk en geschikt om op zichzelf te drinken. Ook zeer goed in combinatie met gevogelte zoals kip of fazant, vleesgerechten zoals een mooie entrecote of kruidige chorizo-stew. Ook kruidige vegetarische alternatieven zijn erg geschikt. Serveer de wijn licht gekoeld (12-14°C).

Alcohol

13, 5% alcohol

Lekker bij

gevogelte, rundvlees

Druivenras

Jaargang

Producent

Regio

Soort

Rood

Body

Drinken

Nu maar kan bewaard worden

Land

Beoordelingen

  1. Jos

    Zeer lekkere blaufrankisch; toegankelijk en fris. Good stuff.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Winkelwagen