Oliver Viticultors
Oliver Viticultors is een familiedomein dat in 2011 is opgericht. De familie Oliver Sivill teelde generaties lang druiven en verkocht deze aan een coöperatie. Maar met een nieuwe generatie in aantocht hebben ze de stoute schoenen aangetrokken en de grote stap gezet naar zelfstandigheid. In 2013 kwamen de eerste flessen op de markt en ontvingen ze de eerste bezoekers aan huis. Het bedrijf groeide snel en in 2022 moesten ze de faciliteiten uitbreiden om de productie aan te kunnen.
Werkwijze
Nu beheren ze 55 hectare wijngaarden waarop 14 verschillende druivenrassen staan aangeplant. Een groot deel is inheems, maar er staan ook een aantal internationale druivenrassen zoals chardonnay en merlot. De productie is volledig biologisch en een deel is ook biodynamisch gecertificeerd. Biodynamische wijnbouw gaat nog een stapje verder dan biologisch. Het is een holistische filosofie, die de wijngaard beschouwt als een compleet ecosysteem waarin alle elementen met elkaar verbonden zijn. Ze werken volgens de maankalender en gebruiken biodynamische preparaten om de bodem te verrijken. Zo wordt de vitaliteit en biodiversiteit van de wijngaard enorm vergroot.
Kloosterbrouwerij Steyl
Kloosterbrouwerij Steyl is gelegen in Kloosterdorp Steyl, een stadsdeel van Groot-Venlo met een rijk kloosterverleden.
Zij willen op een respectvolle en duurzame manier oude ambachten terugbrengen. Ze verwerken wat de natuur hen biedt zoveel mogelijk in de brouwerij, in samenwerking met regionale partners. Als bezoeker maak je op een toegankelijke manier kennis met het verleden. Je geniet van de stilte, kunt elkaar ontmoeten en je tong strelen met ambachtelijk gebrouwen bieren en zelfbereide, pure streekgerechten. Het is ons streven om alle Steylenaren en andere burgers (weer) trots en verantwoordelijk te maken voor hun unieke woonomgeving, waarin cultuur, religie, kunst, recreatie en educatie samenkomt in een historische sfeer.
Kijk voor meer informatie op www.kloosterbrouwerijsteyl.nl.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.