Domaine de Coudoulis werd opgericht in 1960 en werd in 1996 door wijnmaker Bernard Callet overgenomen. Hij besloot een nieuwe range wijnen te maken onder AOC Côtes du Rhône en Lirac. Hiervoor kreeg hij grote belangstelling en verwijzingen in Gault Millau en Hachette.
De 28 hectare wijngaarden staan voornamelijk aangeplant met grenache, syrah, cinsault en mourvedre. Deze druivenrassen voelen zich hier thuis en kunnen goed tegen de warmte. Over het hele domein zijn zogenoemde ”galets roulés” te vinden. Deze kleine ronde keien zijn zeer kenmerkend voor het gebied, net als de eeuwige mistral wind die door de regio raast. De bodem bestaat daarnaast vooral uit klei en kalksteen.
De eerste indruk van Le Petit Coudoulis Rouge brengt je even naar de Rhône. Zacht rood fruit met hints van zoethout en specerijen. De smaak is niet overdreven kruidig maar juist fruitig en elegant. De aromatische intensiteit is typisch voor deze regio.
Deze wijn is geschikt voor veel gelegenheden. Als aperitief, bij bijvoorbeeld de geitenkaas zoals Picodon. Of bij gegrilde kip, rood vlees of een Franse Pot-au-Feu. Serveer licht gekoeld (14-16°C).
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.