In de wijngaard
Quinta Milú, La Cometa wordt gemaakt van 100% tempranillo. De stokken zijn gemiddeld 70 jaar oud. De wijngaarden (El Cangrejo, Peñas Heladas, Galón, Bellavista, Trasconvento en Valdevicente) liggen op hoge hoogten (870-908 m) in de regio Burgos, Ribera del Duero. Al ruim 15 jaar bewerkt Germán Blanco deze wijngaarden. Volledig biologisch, duurzaam en traditioneel.
In de kelder
In de laatste week van september oogsten ze de druiven. Alle plots apart. Na de oogst worden de druiven met de voet getreden en gevinifieerd. Hiervoor gebruikt Germán verschillende rvs-tanks, open eikenhouten vaten en amphoras. Hij gebruikt daarnaast enkel natuurlijke gist culturen. De wijn rijpt vervolgens 11 maanden in kleine- en grote eikenhouten vaten (225L, 500L, 3.000L, 4.000L).
De wijn wordt niet gefilterd, niet geklaard en niet gestabiliseerd. Germán voegt alleen een beetje sulfiet toe bij het bottelen.
Proefnotities Quinta Milú, La Cometa
Germán’s trademark van frisheid en doordrinkbaarheid komt ook mooi terug in deze Tinto del País – de lokale naam voor Tempranillo. Een Ribera del Duero kan behoorlijk heftig zijn door overmatige extractie en houtgebruik. Dat is bij Quinta Milú niet het geval.
De kleur is intens donkerrood. Aroma’s doen denken aan donker fruit zoals zwarte kersen, bramen en bessen. Ook hartige tonen van balsamico, olijven en specerijen komen naar voren. Een ideale wijn voor een koude avond of juist bij gegrild vlees of een lamsstoof. Licht gekoeld het lekkerst!
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.