De wijnmaker
Al op jonge leeftijd wist Stefan Pratsch dat hij het wijnhuis van zijn ouders wilde overnemen. Hij deed een wijnmakersopleiding in Mistelbach en stapte daarna in het familiebedrijf. Zijn vader werkte al biologisch en natuurlijk zette Stefan dit voort. Hij werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen filosofie. Zo vindt hij het erg belangrijk dat de bodem van de wijngaarden gezond is. Dit betekent dat er zowel boven als onder de grond een natuurlijke balans is tussen planten en insecten. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De levendigheid in de bodem wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijn.
In de kelder
Na de oogst worden de druiven gekneusd en geperst. Dit proces duurt maar even zodat het sap een klein beetje kleur kan krijgen. Het sap gaat in grote rvs-tanks en daar start de alcoholische vergisting d.m.v. natuurlijke gistculturen. De malolactische vergisting wordt vermeden om zoveel mogelijk frisheid te behouden. Sulfiet wordt alleen in minimale hoeveelheden toegevoegd en er worden geen dierlijke producten gebruikt waardoor de wijn geschikt is voor vegetariërs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.