Meer over de Riesling Classic van Ernst Clüsserath
De druiven voor de Riesling Classic zijn afkomstig van een wijngaard in het dorpje Trittenheim. De wijngaard heeft een zuid-oostelijke oriëntatie waardoor de druiven profiteren van de zachte ochtend- en middagzon. Hier draagt de bodem van grijze leisteen bij aan de rijping van de druiven. Deze absorberen overdag de warmte van de zon en vormt uren later nog een bron van warmte voor de planten.
De druiven worden begin oktober handmatig geoogst. De Mosel staat bekend om zijn steile hellingen en het is er vaak onmogelijk om machinaal te oogsten. Direct rondom het dorp is het landschap glooiend, daarbuiten is een hellingsgraad van 50% tot 60% geen uitzondering.
Deze riesling is een zuivere weerspiegeling van de druif en de herkomst. Ernst gebruikt geen kunstmatige meststoffen en werkt zo natuurlijk mogelijk. Ook voor de vergisting worden alleen natuurlijke gistculturen gebruikt.
Aroma’s doen denken aan citroen, appel, steenvruchten zoals abrikoos en perzik en bloemenhoning. De fijne zuurgraad verfrist en maakt deze riesling uitermate geschikt als aperitief. Ook past de riesling goed bij gerechten met rauwe vis, schaal- en schelpdieren en Aziatische gerechten.
Probeer ook eens de Riesling Kabinett Trocken of Trittenheimer Apotheke Auslese.
Nicolle –
Typische riesling-neus met witte perzik en fijne zuren. Goed aperitief!