MOUSSEREND
Lees hier de korte beschrijvingen van de mousserende wijn in de Kerstbox 2024:
De meest gastronomische cava in ons assortiment is deze Cava Reserva, Sadurní Oliver van Oliver Viticultors. Deze cava heeft een goede balans, veel body en een fijne bubbel. Door de rijping van 25 maanden in de fles heeft hij ook een bijzondere complexiteit. De kleur in het glas is geel met groene reflecties. Aroma’s doen ons denken aan citrus, steenfruit en appel, maar ook brioche, getoast brood en hazelnoten.
WIT
Lees hier de korte beschrijvingen van de witte wijnen in de Kerstbox 2024:
De goudgele kleur doet al vermoeden dat dit geen Grüner Veltliner is zoals we hem normaal gesproken kennen. Ook de aroma’s zetten je even op het verkeerde been. Erg geconcentreerd, bomvol fruit, een fijne textuur en een gelaagde zuurgraad. Yoghurt, honing, peer en gember komen terug in de smaak. Een bijzondere wijn voor een bijzondere gelegenheid. Deze wijn kan dan ook makkelijk nog 10-20 jaar rijpen. Erg lekker op zichzelf, bij een smaakvolle salade of een vis tajine met gedroogde vruchten. Een lichtzoet fruitdessert zou ook kunnen. Drink gekoeld (10-12 C°).
Het gebeurt nog zelden maar de druiven voor deze wijn worden nog met de voet gekneusd. De vergisting vindt plaats met de schilletjes in open eikenhouten vaten. De wijn heeft een geconcentreerd karakter van citrus, steenvruchten, amandel, brioche en vanille. Heerlijk in combinatie met garnalen, zeebaars en zalm maar ook gevogelte zoals kwartel en kip en lichte bereidingen van kalf- en varkensvlees.
ROOD
Lees hier de korte beschrijvingen van de rode wijnen in de Kerstbox 2024:
La Gloire de Mon Père is een wijn met karakter. Het heeft aroma’s van rijpe bosvruchten, chocolade, zoethout en viooltjes. Levendige zuren worden gebalanceerd door stevige tannines. Er gebeurt veel in het glas en de wijn heeft veel bewaarpotentieel. In Bergerac wordt deze wijn gedronken bij gekonfijte- of gegrilde eend. Ook aardse gerechten met wilde paddenstoelen zoals eekhoorntjesbrood of boleten zijn er heerlijk bij.
Carlos maakt zijn wijnen op een moderne manier. Hij benadert het wijn maken op basis van de kwaliteit van de wijngaarden en niet op basis van de tijd in eikenhouten vaten. Hij werkt biologisch en traditioneel. De druiven voor deze wijn worden bijvoorbeeld nog met de voet gekneusd en de hele trossen vergisten daarna in open eikenhouten vaten. De Costumbres Tinto kan zo gedronken worden maar is ook lekker bij lichte vleesgerechten of gevogelte. Licht gekoeld het lekkerst (14-16 °C).
- Langhe Nebbiolo, Le Strette, Piëmonte, Italië
Deze Langhe Nebbiolo is een jonge versie van de Barolo. Deze wijn is eerder drinkbaar maar heeft natuurlijk wel alle karakteristieken van de tanninerijke en complexe Nebbiolo druif. De wijn heeft 12 maanden gerijpt in 2e en 3e jaars eikenhouten vaten van 225 en 300 liter. Zuivere aroma’s van bloemen, rode bessen, frambozen, een gebalanceerde zuurgraad en zachte, plezierige tannines. Ideaal voor bij smaakvolle pastagerechten, gerechten met truffel en vet rundvlees.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.