,

Le Petit Coudoulis Rosé

 11,50

grenache, syrah, cinsault | Domaine de Coudoulis, Rhône, Frankrijk

Rosé is dé specialiteit in dit gebied. Lange tijd waren krachtige, donkergekleurde rosés de norm. Deze pasten goed bij de kruidige Mediterrane keuken. Tegenwoordig worden er meer lichte, frisse rosés gemaakt zoals we ze kennen uit de Provence.

Deze rosé wordt gemaakt van grenache, syrah en cinsault. De druiven worden na de oogst handmatig geselecteerd en de steeltjes verwijderd. De gekneusde druiven gaan in RVS-tanks en na een paar uur wordt het eerste lichtgekleurde sap afgelaten. Deze methode wordt ook wel saignée genoemd. De overgebleven schillen en het vruchtvlees wordt geperst en hier wordt rode wijn van gemaakt.

De Petit Coudoulis rosé heeft een intense roze kleur met gouden reflecties. Fruitige aroma’s van perzik, zwarte bessen en Provençaalse kruiden. Rijk, rond en toch ook fris. Een heerlijke rosé voor op een warme zomeravond of bij gerechten zoals een smaakvolle salade met tonijn, tapenade met ansjovis of charcuterie.

In 1996 nam wijnmaker Bernard Callet het domein over. De 28 hectare wijngaarden staan nu voornamelijk aangeplant met grenache, syrah, cinsault en mourvedre. Bernard maakt naast Le Petit Coudoulis Rosé, ook een Coudoulis Blanc en Coudoulis Rouge.

Rhône

Over het hele domein zijn zogenoemde galets roulés te vinden. Deze kleine ronde keien zijn zeer kenmerkend voor de Rhône. Ze weerkaatsen in de avonduren de warmte van de zon en zorgen voor een betere rijping. Ook hebben we hier te maken met de krachtige mistral wind die bijna constant door de wijngaarden waait. Dit houdt de wijngaarden droog en vormt daarmee een natuurlijke bescherming tegen schimmels.

Le Petit Coudoulis Rosé

Le Petit Coudoulis Rosé wordt gemaakt van grenache, syrah en cinsault. De druiven worden na de oogst handmatig geselecteerd en van de steeltjes gehaald. De gekneusde druiven gaan in RVS-tanks en na een paar uur wordt het eerste lichtgekleurde sap afgelaten. Deze methode wordt ook wel saignée genoemd. De overgebleven schillen en het vruchtvlees worden geperst en hier wordt rode wijn van gemaakt.

Deze rosé heeft een intense roze kleur met gouden reflecties. De fruitige aroma’s van perzik, zwarte bessen en Provençaalse kruiden komen ook terug in de smaak. Rijk, rond en toch ook fris. Een heerlijke rosé voor op een warme zomeravond. Daarnaast goed te combineren met een smaakvolle salade met tonijn, tapenade met olijven, ansjovis of charcuterie.

Lekker bij

aperitief, charcuterie, salades

Druivenras

, ,

Jaargang

Producent

Regio

Soort

Rosé

Body

Drinken

Nu drinken

Alcohol

14% alcohol

Land

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Le Petit Coudoulis Rosé” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Winkelwagen