De Riesling Brut wordt gemaakt van druiven afkomstig van verschillende wijngaarden in en rondom het dorpje Trittenheim. De Mosel heeft een koel klimaat en is daardoor erg geschikt voor de productie van mousserende wijnen.
In de wijngaard
Ernst Clüsserath werkt volledig biologisch, zo ook in de wijngaarden. Al jarenlang gebruikt hij geen kunstmatige meststoffen en hij is zelfs kritisch in het gebruik van biologische hulpmiddelen. De druiven groeien hier op steile hellingen en krijgen op deze manier zoveel mogelijk daglicht. Het verschil in dag- en nachttemperatuur is erg groot, wat zorgt voor een langzame rijping en een optimaal behoud van de zuren.
In de kelder
De Riesling Brut wordt gemaakt op traditionele methode. Na de oogst vergist de wijn tot een basiswijn. Deze wordt vervolgens gebotteld, waarna de tweede vergisting op fles volgt. De flessen rijpen minstens 15 maanden voor dégorgement en worden met de hand gedraaid (remuage). De dosage is 6 gr/L.
De wijn
De Riesling Brut is een fijne mousserende wijn en ideaal als feestelijk aperitief. Het heeft een fijne bubbel, frisse zuren en mooie concentratie. Het karakter van de riesling is duidelijk herkenbaar door de tonen van citrus, appel, abrikoos en lichte tonen van getoast brood. Heerlijk als aperitief, bij een blini met zalm of schaal- en schelpdieren.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.