,

Barco del Corneta, verdejo

 28,50

verdejo | Barco del Corneta, Valladolid, Spanje

Deze verdejo van Barco del Corneta heeft alles wat je van een grote wijn mag verwachten: concentratie, lengte en complexiteit. Doordat de wijn 9 maanden houtlagering heeft gehad én in contact is geweest met de lie, heeft het een romige textuur. De wijn wordt biologisch gemaakt en nauwelijks gefilterd zodat het pure en levendige karakter van de wijn in stand wordt gehouden.

Heerlijk als luxe aperitief, bij gebakken en rauwe vis of smaakvolle Spaanse tapas. Drink de wijn niet te koud, op 10-12 °C.

Barco del Corneta wordt gemaakt door Beatriz Herranz Sanz van het gelijknamige wijnhuis Barco del Corneta. Zij begon in 2007 aan dit mooie project en wordt inmiddels bijgestaan door goede vriend Félix Crespo. In 2010 bottelden zij hun eerste vat verdejo. Deze wijn werd Barco del Corneta genoemd.

De druiven voor deze wijn komen uit het dorpje La Seca, waar de stokken groeien op een arme kiezelbodem. Het klimaat is continentaal. Dit betekent warme zomers en koude winters. Gelukkig blijft het op de hooggelegen wijngaarden (750 m) ook op warme zomerdagen relatief koel.

In de kelder

In kratten van 10 kilo worden de druiven naar het wijnhuis vervoerd. Er is een dubbele selectie van de druiven: eerst in de wijngaard, dan in de kelder. De hele trossen worden geperst en het sap vergist daarna in eikenhouten vaten. De vergisting gebeurt spontaan, d.m.v. natuurlijke gistculturen.

De wijn rijpt daarna 9 maanden op de lie in Franse eikenhouten vaten van 300, 500 en 600 liter. Na een paar maanden flesrijping wordt Barco del Corneta op de markt gebracht.

Beatriz vermijdt een koude stabilisatie om het karakter van de wijn zoveel mogelijk te respecteren. Ook filtert en klaart ze de wijn nauwelijks. Het kan daarom voorkomen dat de wijn licht troebel is.

Wijn spijs

De wijn is niet alleen lekker bij gebakken vis, ook rauwe vis zoals ceviche of escabeche is er heerlijk bij. Spaanse croquetas met jamón, een paella met zeevruchten of inktvisjes in tomaten en knoflook gaan ook erg goed met deze smaakvolle verdejo. Drink de wijn niet te koud, op zo’n 10-12 °C.

Wat anderen zeggen

Tot slot, de lovende woorden van Ferran Centelles over Barco del Corneta 2018:

”Tasted blind. Perfumed and fragrant nose: flowers, lemon and camomile. On the palate, it is intense and clean with a creamy texture and deep and long finish. It has flashes of world-class wine: amplitude, balance, texture and flavour and really energetic. Pay attention to this winery! ”

Meer zin in een lichte verdejo? Bekijk dan het jongere zusje van Barco del Corneta: Cucú. Deze wijn is slechts gedeeltelijk houtgelagerd (25%) en een jaar jonger.

Lekker bij

paella, Spaanse tapas, vis

Druivenras

Jaargang

Producent

Regio

Soort

Wit

Body

Drinken

Nu maar kan bewaard worden

Alcohol

14% alcohol

Selectie

Herfstwijnen

Land

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Barco del Corneta, verdejo” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.

Andere suggesties…

Winkelwagen