De wijnmaker
Al op jonge leeftijd wist Stefan Pratsch dat hij het wijnhuis van zijn ouders wilde overnemen. Hij deed een wijnmakersopleiding in Mistelbach en stapte daarna in het familiebedrijf. Zijn vader werkte al biologisch en natuurlijk zette Stefan dit voort. Hij werkt op zijn eigen manier en heeft zijn eigen filosofie. Zo vindt hij het erg belangrijk dat de bodem van de wijngaarden gezond is. Dit betekent dat er zowel boven- als onder de grond een natuurlijke balans is tussen planten en insecten. Er worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. De levendigheid in de bodem wordt weerspiegeld in de kwaliteit van de wijn.
In de kelder
Na de oogst vergist het sap in grote rvs-tanks. Hiervoor worden alleen natuurlijke gistculturen gebruikt. De malolactische vergisting wordt vermeden en de wijn rijpt alleen een aantal maanden op de lie. Deze Sauvignon Blanc wordt jong gebotteld en is dan direct klaar om gedronken te worden. Sulfiet wordt alleen in minimale hoeveelheden toegevoegd en er worden geen dierlijke producten gebruikt waardoor de wijn ook geschikt is voor vegetariërs.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.