Intruso Negre
Deze wijn wordt gemaakt van voornamelijk tempranillo en een beetje syrah uit Conca de Barbera in Catalunya. In samenwerking met Ricardo Herrera (vriend, collega, Weinakademiker én Master of Wine in opleiding) hebben we deze wijn ontwikkeld.
In de kelder
De druiven worden handmatig geoogst wanneer ze voldoende rijp zijn. Na de selectie gaan ze in RVS-tanks en hier wordt de flash-technique toegepast. Dit houdt in dat de most kort wordt verhit waardoor de structuur van de schillen verandert. Dit zorgt voor zachtere tannines en een meer toegankelijke wijn. Na afloop rijpt de wijn in grote eikenhouten vaten. Ook dit draagt bij aan een verzachting van de tannines.
Proefnotitie
Intruso Negre is een jonge, lichte en sappige wijn. Helderrood van kleur, met aroma’s van rood fruit zoals aardbei, kersen en frambozen, en ook florale tonen. Toegankelijk, rond en met zachte tannines. Erg geschikt als aperitief, bij tapas of vleesgerechten. Licht gekoeld (16°C) het lekkerst.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.